COMPANY
Tiedotteet ja uutiset

Posti toimittaa paketteja ja kuluttajarahtia nyt myös lauantaisin – toimitusten piirissä yli puolet väestöstä

23.10.2024

Posti aloittaa maan kattavimmat lauantaitoimitukset paketeille ja kuluttajarahdille. Lauantaitoimituksilla vahvistetaan verkkokaupan kasvua ja vastataan asiakkaiden toiveisiin entistä nopeammista toimituksista. 26.10. alkaen paketti voi saapua lauantaina suosituimpiin noutopaikkoihin ja kotiinkuljetuksena käytetyimmille postinumeroalueille.

Posti toimittaa lauantaisin jatkossa pysyvästi, ei pelkästään joulusesongissa. Lauantaitoimitusten piirissä on yli puolet suomalaisista.

”Verkkokaupan suosio kasvaa, ja samalla toimituksilta odotetaan sujuvuutta ja nopeutta. Erityisesti nopeus on monelle verkko-ostajalle tärkeä asia. Nyt Postin toimittaman paketin voi saada entistä nopeammin, kun paketteja toimitetaan suosituimpiin paikkoihin myös lauantaisin. Viikonloppu on monelle asiakkaistamme mieluisa aika vastaanottaa paketti, samalla kun käydään kaupoilla ja ollaan muutenkin liikkeellä”, kertoo Kaj Kulp, joka vastaa Postin verkkokauppapalveluista.

Lauantaitoimituksia noutopisteille tehdään 40 paikkakunnalla

Posti toimittaa automaateista ja Posteista noudettavia paketteja lauantaisin noin 650 suosittuun noutopaikkaan. Mukana on noutopaikkoja seuraavilta paikkakunnilta:

Helsinki, Vantaa, Klaukkala, Nurmijärvi, Espoo, Kirkkonummi, Masala, Siuntio, Kauniainen, Kerava, Tuusula, Järvenpää, Hyvinkää, Porvoo, Lohja, Riihimäki, Hämeenlinna, Lahti, Hollola, Turku, Littoinen, Kaarina, Naantali, Raisio, Lieto, Salo, Pori, Ulvila, Tampere, Ylöjärvi, Pirkkala, Jyväskylä, Seinäjoki, Ilmajoki, Vaasa, Mustasaari, Kuopio, Vuorela, Oulu ja Kempele.

Kaikki Postit ja automaatit, joihin paketteja toimitetaan lauantaisin, voi tarkistaa osoitteesta posti.fi/kartta .

Paketit ja rahti toimitetaan kotiin lauantaisin 21 paikkakunnalla

Posti tekee kotiinkuljetuksia paketeille ja kuluttajarahdille lauantaisin noin 370 käytetyimmällä postinumeroalueella. Mukana on postinumeroita seuraavilta paikkakunnilta:

Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen, Hämeenlinna, Lahti, Turku, Kaarina, Naantali, Raisio, Salo, Pori, Ulvila, Tampere, Lempäälä, Pirkkala, Jyväskylä, Seinäjoki, Vaasa, Kuopio ja Oulu.

Kotiinkuljetuksessa sovimme toimitusajan vastaanottajan kanssa, ja vastaanottaja näkee aikaa valitessaan, onko aikoja tarjolla lauantaille. Lauantain toimitusaika ei maksa ylimääräistä.

Asiakastarpeet ohjaavat pakettitoimitusten kehittämistä

Kehitämme pakettitoimituksiamme jatkuvasti, jotta asiakkaat olisivat niihin tyytyväisiä ja verkkokaupasta olisi mahdollisimman helppoa ja mutkatonta ostaa. Olemme esimerkiksi uudistaneet OmaPosti-sovellusta helppokäyttöisemmäksi ja informatiivisemmaksi sekä ottaneet käyttöön noutokoodin, jolla paketin voi hakea Postista ilman henkilöllisyystodistusta.

”Haluamme toimittaa paketit asiakkaidemme ehdoilla nyt ja tulevaisuudessa. Lauantaitoimituksilla haluamme edistää toimitusnopeutta ja asiakkaidemme tyytyväisyyttä. Paketin voi noutaa itselleen sopivaan aikaan, ja laajan palvelupisteverkostomme kautta sen saa kätevästi oman asiointireitin varrelle. Verkkokaupoista ostamisen pitää olla sujuvaa ja miellyttävää, ja toimitukset ovat siinä tärkeässä roolissa”, Kaj Kulp kertoo.