COMPANY
Tiedotteet ja uutiset

Posti yhteistyöhön saksalaisen circulyn kanssa – avaimet käteen -palvelu yritysten vuokra- ja tilauspohjaiselle liiketoiminnalle

2.10.2024

Posti aloittaa yhteistyön saksalaisen, yritysten vuokra- ja tilauspohjaisen liiketoiminnan mahdollistavan ohjelmistoyrityksen, circulyn kanssa. Posti toimii yritysten kumppanina logistiikassa sekä vastaa tuotteiden kunnossapidosta ja huollosta Pohjoismaissa ja Baltiassa. 

Sekä kuluttajat että lainsäätäjät vaativat yrityksiä toimimaan kestävämmin ja ottamaan käyttöön kiertotalouden periaatteita, kuten tuotteiden elinkaaren pidentämistä, materiaalien uudelleen käyttämistä tai käytettyjen tuotteiden huoltamista jälleenmyytäväksi. 

Posti haluaa osaltaan auttaa yrityksiä vihreässä siirtymässä tekemällä kiertotaloudesta helpompaa, houkuttelevampaa ja taloudellisesti kannattavampaa sekä yrityksille että kuluttajille. Postin nykyinen tarjooma yritysten kiertotalousliiketoiminnan käynnistämiseen sisältää paitsi perinteiset kuljetuksen ja varastoinnin, myös erilaiset kuntotarkastukseen, korjaamiseen ja kunnostukseen sekä kaupallistamiseen liittyvät palvelut.  

Kiertotalous on kuitenkin ennen kaikkea tuotteiden elinkaaren pidentämistä sekä käyttökelpoisten materiaalien talteenottoa ja sitä kautta uusien raaka-aineiden tarpeen sekä ympäristölle haitallisten tuotantoprosessien vähentämistä. Siksi erilaiset vuokraus- tai tilauspohjaiset palvelut ovat yrityksille hyvä keino lisätä kiertotalouden toimintamalleja osaksi liiketoimintaansa. 

Tämän vuoksi, lisänä aiempiin palveluihinsa, Posti on aloittanut yhteistyön saksalaisen circulyn kanssa. circuly on saksalainen fyysisten tuotteiden vuokra- ja tilauspalvelut yrityksille mahdollistava ohjelmistoyritys.  

Posti tarjoaa yrityksille tuotteisiin liittyvät kuljettamisen ja varastoinnin palvelut. Vuokra- ja tilauspohjaisten tuotteiden elinkaaresta on pidettävä huolta; siksi Posti tarjoaa myös kunnossapito-, tarkastus- sekä huoltopalvelut.  

Jotta tällainen liiketoiminta olisi skaalautuvaa, circulyn ohjelmistoalusta mahdollistaa verkkokauppamaisen asiakaskokemuksen, tuotteiden esittelyn, vuokraamisen tai tilaamisen hallinnan, toistuvien laskujen ja maksujen vastaanottamisen sekä asiakkuudenhallinnan asiakkaan omilla verkkosivuilla ja integroituna asiakkaan järjestelmiin. 

"Voimme yhdessä circulyn kanssa tarjota avaimet käteen -paketin yrityksille, jotka haluavat aloittaa tavaroiden vuokraus- tai tilauspohjaisen liiketoiminnan tai laajentaa jo olemassa olevaa", kertoo Postin kiertotalousasiakkuuksista vastaava Ilari Puputti. 

Uusia liiketoimintamahdollisuuksia pohjoismaisille yrityksille 

Postin ja Circulyn yhteistyön ansiosta pohjoismaiset yritykset voivat kokeilla ja skaalata tilaus- tai vuokrapohjaisia liiketoimintamalleja minimaalisella riskillä. Circulyn alusta mahdollistaa tuotteiden inventaarion hallinnan, laskutuksen sekä asiakaskontaktit, Posti huolehtii logistiikan ja tuotteiden käsittelyn ja vastaa ajallaan tapahtuvista toimituksista ja palautuksista. 

“Pohjoismaiset yritykset voivat olla kiertotalouden suhteen suunnannäyttäjiä”, sanoo Circulyn yritysasiakaspäällikkö Michael Schmidt. “Yhteistyö Postin kanssa auttaa alueen yrityksiä vastaamaan kasvaviin vastuullisuusvaatimuksiin.”